Åbent for tilmelding til efterårets Kommunedage

Der er nu åbnet for tilmeldinger til efterårets Kommunedagene, som primært er målrettet kommunernes KOMBIT-programledere og it-/digitaliseringschefer.

Der er nu åbent for tilmelding til de næste Kommunedage i den 19. og 20. november 2019 – to dage i kommunernes og KOMBITs tegn. Her samler KOMBIT trådene og giver status på aktuelle emner i forhold til kommunernes forberedelse af monopolbrudsløsningerne og de øvrige løsninger og initiativer, KOMBIT arbejder på. Udover dialogen med KOMBIT, er der ved Kommunedagene mulighed for at sparre og netværke med kommunale kolleger.

Program

Herunder finder du programmet i overskrifter. Vi offentliggør et uddybet program snarest muligt, hvorfor der tages forbehold for ændringer i nedenstående. Som det fremgår, vil der også denne gang være to spor om eftermiddagen, som deltagerne skal vælge mellem.

8.30-9.00

Ankomst, navneskilte, morgenmad

9.00-9.10

Velkommen og program

9.10-10.00

Status på monopolbrudsprojekter og –økonomien

10.00-10.15

Status fra UDK

10.15-10.40

Status på KOMBITs øvrige projektportefølje

10.40-10.55

Pause

10.55-11.30

KOMBIT på kogepladen

11.30-12.00

Realisering af infrastrukturen i Odense Kommune

12.00-13.00

Frokost

13.00-15.20

Spor 1: Implementering af VALG og Aula

På dette spor kan du høre om de erfaringer, vi og kommunerne har gjort os i forbindelse med implementeringen af Aula, samt hvad kommunerne kan gøre, for at blive klædt på til ibrugtagningen af det nye valgsystem. Sporet en opdelt således, at Aula bliver omdrejningspunktet for første del før pausen, mens fokus bliver på VALG efter pausen. Læs mere om sporet herunder.

 

Aula er nu udrullet i langt de fleste skoler, mens turen snart kommer til kommunernes dagtilbud. Vi vil derfor på dette spor høste de første erfaringer og tale om, hvordan vi sikrer et fortsat fokus på udvikling og god kommunikation i forhold til Aula. Derudover fortæller vi om processen for dagtilbud, om engagering af de bagvedliggende administrative systemer, og om hvordan vi kan bruge den viden, der er indhentet fra implementeringen på skoleområdet, til at sætte Aula godt i søen i dagtilbud.

 

Valgprojektet har afholdt kick-off netværksmøder for kommunerne og er dermed startet op på implementeringsaktiviteterne i forbindelse med udrulningen af det nye valgsystem. På dette spor fortæller vi mere om, hvordan udrulningen af det nye valgsystem kommer til at foregå, herunder om uddannelse af brugerne, forberedelse til prøvevalg og andre aktiviteter, som myndighederne skal gennemføre for at blive klar til ibrugtagningen af valgsystemet. Vi vil også diskutere de opmærksomhedspunkter, der er både for kommunerne og KOMBIT under udrulningen, og vi ser frem til at modtage værdifulde input fra deltagerne på kommunedagene.

 

Spor 2: Kom videre med den fælleskommunale infrastruktur

Kommunens betaling for den fælleskommunale infrastruktur starter 1/1-2020 og på sporet arbejder vi med kommunens udbredelse af den fælleskommunale infrastruktur til egen systemportefølje. Vi sætter særlig fokus på kommunens arbejde med at sætte retning og mål, strategier for udbredelse, organisering, drift/forvaltning og opgaver der skal løftes og håndteres såsom fx brugeradministration, KLE-opmærkning mm. Endeligt ser vi nærmere på hvor og hvordan, kommunerne kan samarbejde og udnytte fælleskommunale netværk og samarbejder.  

15.20-15.30

Tak for i dag

Tid og sted

Tilmeld dig snarest muligt via nedenstående links. Husk, at du også skal vælge et af eftermiddagens spor, når du tilmelder dig.

Tirsdag den 19. november 2019
Comwell Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus
Tilmeld dig her
 
Onsdag den 20. november 2019
Comwell Køge Strand
Strandvejen 111
4600 Køge
Tilmeld dig her

Kommunedagene er primært målrettet kommunernes KOMBIT-programledere samt it- og digitaliseringschefer. Hver kommune kan som udgangspunkt tilmelde op til tre deltagere. Prisen for deltagelse er 600 kr. pr. person.

Frist for tilmelding er tirsdag den fredag den 1. november 2019.

Introduktion for nye deltagere

For at sikre, at alle deltagere på Kommunedagene har et grundlæggende kendskab til KOMBIT og vores arbejde med monopolbrudsprojekterne, kan nye it-/digitaliseringschefer og programledere få en introduktion til monopolbruddet og økonomien i to webinarer:

  • Introduktion til monopolbruddet: Her gennemgår vi historikken i monopolbruddet og andre projekter.
  • Introduktion til økonomien i monopolbruddet: Her gennemgår vi historikken i økonomien, så forudsætningerne for at høre oplægget om økonomi på Kommunedagene, er på plads.

Link til webinarerne og tilhørende præsentationer finder du i KOMBITs dokumentbibliotek.

Vi glæder os til et par gode dage i kommunernes og KOMBITs tegn.

 

Kontakt

Konsulent / Kommunikation
7268 8107